maandag 29 september 2014

roti

Wij hebben roti gemaakt (Indische pannenkoek)
voor het' Rood Aperitief' .
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
500 g zelfrijzend bakmeel
3 dl water
15 g zout
75 g gele spliterwten
1 el gemalen komijnzaad
2 tenen knoflook (fijngehakt)
1 Madame Jeanette-peper
Bereiding:
Kneed het bakmeel met water en zout tot een soepel deeg.
Kook de erwten in 20 tot 25 minuten tot ze net gaar zijn en laat ze uitstomen.
Voeg de komijn, knoflook en Madame Jeanette-peper toe en hak het geheel in de keukenmachine fijn tot een poeder.
Vorm 12 balletjes van het deeg en maak in elk deegballetje een kuiltje. Vul dit kuiltje met het spliterwtenmengsel en knijp het dicht zodat opnieuw een bal ontstaat. Bestuif de werkplek met bloem en rol de bal uit tot een platte pannenkoek.
Bak de roti’s in een halfhete pan ,ingesmeerd met een filmpje olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

Het is even makkelijk als pannenkoeken!
Als het gelukt is, zet gerust een foto van je heerlijke roti's op de blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten